GoEs - Drvo

Puno drvo. Puno rada. Puno ljubavi.

Kako bismo stvorili magiju, potreban nam je čarobnjak, čarolija i malo drveta. Proizvodi koje predstavljamo u velikoj mjeri ovise o viziji dizajnera. Iz tog razloga nastojimo sarađivati s dizajnerima koji vole i cijene drvo. Naš cilj je razviti namještaj koji je sam po sebi inovacija i koji nudi odgovore na složena pitanja savremenog života. Želimo da naši proizvodi budu "mala čuda", da budu tu s razlogom, uz stotine drugih proizvoda od punog drveta koji već postoje.

GoEs koristi vrste kao što su hrast, jasen i američki orah. Svaki komad s ponosom dobavljamo iz šuma s certifikatom Forest Stewardship Council® (FSC) i Chain of Custody certified forests® (FSC-C121961).

JASEN
Jasen je jedna od najtrajnijih europskih vrsta drveća. Vizualno je nježan i svijetao, dugovječan, taktilno gladak i topao, ali tehnički vrlo čvrst i iznimno fleksibilan. Od ostalih se razlikuje po tome što vrlo dobro apsorbira udarce. Ova svojstva duguje prirodno "laminiranim" debelim i čvrstim godovima koji rastu ljeti te rjeđim i lakšim godovima koji rastu u proljeće. Jasen je pogodan za savijanje i za postizanje vrlo čvrste i glatke površine ploče.

HRAST
Hrast je jedna od najčešće korištenih vrsta drveta koji svoju primjenu pronalazi u raznim segmentima. Namještaj od punog drveta čini vrlo izdržljivim i čvrstim, te je prikladan za razne završne obrade, uključujući i savijanje. U estetskom smislu, prepoznatljive je bež boje i strukture godova, karakterističnih presjeka i prilično hrapave površine.

ORAH
Orah je plemenita, vrlo jaka voćka. Jednostavan je za obradu i pogodan za savijanje. Pozornost privlače njegova dekorativna svojstva - valoviti i razigrani godovi, prirodno različiti tonovi čokolade i glatka površina. Orah je statusni simbol. Često se koristi u enterijerima luksuznih automobila i drugih prevoznih sredstava. Orah se tradicionalno koristi za izradu visokokvalitetne stolarije, namještaja, ukrasnih furnira, drški oružja i drugih dragocjenih predmeta.