GoEs - Filozofija
img

Transformativna priroda namještaja.

GoEs kao filozofija uvodi savremenu vrstu magije koja pretvara sirovi materijal u namještaj, mijenjajući uobičajeno jučer u izvanredno sutra.

Poput toliko ostalih, i mi proizvodimo namještaj. Ono što nas čini drugačijima se ne krije u tome šta radimo, već kako to radimo. Kako pristupamo dizajnu i proizvodnji našeg namještaja. Riječ je o predanosti, ljubavi i vremenu provedenom na svakom detalju, sve dok svaki izrađeni komad prestane biti samo prekrasan komad namještaja i postane čudo samo po sebi.

Namještaj je priroda prilagođena potrebama modernog pojedinca. Za prostor čini ono što odjeća čini za tijelo. Može ga transformisati, zaštititi i osnažiti.

U praznoj prostoriji namještaj je taj koji odlučuje kakva će ta prostorija biti. Krevet ga čini spavaćom sobom. Stavite stol i nekoliko stolica i dobili ste trpezariju, a izvanredan namještaj može učiniti puno više od toga. Može redefinisati više od same prostorije, može redefinisati sve u njoj.

Naš cilj je pružiti iskustvo savršeno proizvedenih komada koji posjeduju ljepotu prirodnih materijala, nadahnjujući ljude da se zapitaju postoji li uopće tako nešto kao što je granica onoga što prostor može biti.

Predstavljamo transformativnu prirodu namještaja. Od drveta do namještaja. Od namještaja do udobnosti. Od udobnosti do savršenstva.